Ce Este Tratamentul İmplantului Dentar?

Tratamentul cu implant dentar rezolvă problema lipsei dinților. Ajută la rezolvarea problemelor pacientului.

ФОРМА ЗА ПОПЪЛВАНЕ ЗА ЗАПИСВАНЕ НА БЕЗПЛАТЕН СРЕЩУ!

Tratamentul cu implanturi permite in prezent inlocuirea estetica si functionala a oricarui dinte pierdut. Posibilitățile de plasare a implantului sunt nelimitate și pot fi adaptate nevoilor fiecărui pacient.

În ultimii ani, tehnologia de tratare a implanturilor a avansat într-un ritm excelent. Ca urmare, unele informații au devenit învechite și au apărut noi întrebări cu privire la acest tip de procedură în cabinetul stomatologic.

Vrei sa stii ce este un implant si cum sa il plasezi corect? În acest ghid, aruncăm o privire mai atentă asupra procesului pentru a afla ce îngrijire are nevoie gura pentru o recuperare completă și rapidă.

Ce Este Tratamentul İmplantului?

Tratamentul cu implanturi este o radacina artificiala, de obicei din titan, care este plasata in osul alveolar pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Acesta este plasat în interiorul osului maxilarului. Datorita biocompatibilitatii sale, osul se ataseaza in siguranta de acest implant dentar, care ofera o stabilitate foarte buna pentru fixarea unei proteze dentare.

Implantul face posibilă înlocuirea unui dinte lipsă într-un mod foarte estetic și cu un rezultat foarte confortabil, deoarece dintele este fixat și independent de vecinii săi ca un dinte natural. Implantul dentar poate fi folosit si pentru a atasarea altor proteze dentare: coroane, punti, proteze dentare.

O proteza dentara fixa (de obicei o coroana ceramica) se va odihni pe aceasta radacina artificiala. Această tehnică nu este nouă, dar devine din ce în ce mai populară.

Când Este Necesar Tratamentul Cu İmplant?

Plasarea unui implant dentar nu este obligatorie sau sistematică, pacienții pot trăi cu absența unui dinte. Cu toate acestea, din motive estetice, precum și pentru confort, este de preferat să aveți un implant dentar dacă pierdeți un dinte (infecție, accident etc.).

Majoritatea persoanelor care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți nu îndrăznesc să zâmbească. În plus, decalajul lăsat de dintele lipsă poate fi uneori văzut chiar și atunci când pacientul își ține gura închisă. Acest lucru poate provoca anxietate și stimă de sine scăzută.

La nivel practic, este de remarcat faptul că fiecare dinte este util pentru mestecat și vorbit, astfel încât plasarea unui implant dentar poate ajuta la menținerea confortului în timpul meselor și / sau argumente.

În cele din urmă, trebuie să știți că nu fiecare dinte lipsă trebuie înlocuit cu un implant dentar. O punte dentara poate fi o solutie interesanta atunci cand mai multi dinti sunt extrasi sau pierduti. De exemplu, două implanturi pot susține o punte cu trei dinți.

Cine Primește Tratamentul İmplantului?

 • Pacienții afectați de boala parodontală care afectează oasele și gingiile. Când progresează, dintele nu mai stă pe os. Acest lucru este cunoscut sub numele de slăbirea dinților
 • Persoanele care au suferit fracturi dentare din cauza traumatismelor
 • Persoanele cu chisturi dentare mari care dăunează rădăcinii dintelui
 • Persoanele în vârstă care poartă proteze dentare, dar au probleme în a se adapta la aceasta.

Care Sunt Contraindicațiile?

Condiția principală este de a avea un os în stare bună. Unele tehnici pot compensa lipsa osului (implant mai scurt, dar mai lat, grefă osoasă, umplere sinusală etc.).

În cele din urmă, mai mulți factori pot contraindica și provoca eșecul implantului:

 • Ce Este Tratamentul İmplantului Dentar?
  Ce Este Tratamentul İmplantului Dentar?
  Boli ale inimii și
 • Chimioterapia sau terapia imunosupresoare
 • Insuficiență renală
 • A fuma
 • Hipertensiune arterială
 • Unele alergii
 • Diabet zaharat
 • Sarcina
 • Cantitate insuficientă sau calitate a osului

Este foarte important să vă informați medicul dentist despre terapia antiagregantă în curs de desfășurare sau osteoporoza tratată cu bifosfonați, deoarece acestea slăbesc fălcile.

Fumatul este, de asemenea, dușmanul implanturilor. Dacă fumați puternic, medicul dentist poate refuza să plaseze un implant. Fumatul modifica procesul de vindecare si creste semnificativ riscul ca implanturile sa nu se integreze in os.

Prin urmare, este foarte important să renunțați la fumat înainte de a începe orice tratament stomatologic bazat pe implanturi. Pe de altă parte, chiar și vârsta înaintată nu împiedică plasarea implantului.

Cum Este Plasat Un İmplant Dentar?

Modul în care este plasat implantul depinde de caz, de tipul de implant și de dintele care urmează să fie înlocuit. Unele implanturi necesita doua sau trei sedinte si pot fi incununate doar dupa cateva luni de vindecare. Altele sunt implantate într-o singură ședință și o coroană temporară este plasată imediat după.

Consultatia incepe cu un chestionar medical complet pentru a identifica orice riscuri sau contraindicatii pentru plasarea implantului dentar.

După examenul clinic, plasarea implantului se efectuează de obicei în trei etape:

 • Practicantul face o incizie în gingie și pregătește o indentare în os pentru a plasa implantul (rădăcină artificială în titan). Sigilează gingiile și permite osului să se vindece. Această fază de așteptare, numită „hrănire“, are scopul de a permite osului să se vindece în jurul implantului: aceasta este osteointegrarea. Apoi, pacientul așteaptă;
 • După o perioadă de șase săptămâni până la șase luni, în funcție de caz, medicul plasează un bont de titan pentru a atașa implantul la proteza temporară;
 • În cele din urmă, implantul este înșurubat într-un cadru de titan pe care va fi plasată o coroană ceramică.

Procedura De Plasare A İmplantului Dentar

Plasarea implantului variază în funcție de complexitatea lor. Acest lucru afectează în mod clar durata operației, care va varia în funcție de numărul de implanturi care urmează să fie plasate, localizarea lor și starea osului.

Pentru a plasa implantul (implanturile), medicul dentist lucrează într-o cameră privată într-o sală de operație sau într-un cabinet. Anesteziază gingia și face o incizie. Medicul dentist sapă apoi priza implantului cu un burr și o plasează în interior înainte de a sutura rana.

Pacientul trebuie să aștepte apoi ca implantul să se vindece înainte de a reveni la dentist, ceea ce poate dura două până la patru luni. În acest timp, osul se vindecă în jurul implantului: aceasta se numește osteointegrare. Când se ajunge la această etapă, dintele poate fi atașat la implant.

Adaptarea La Un İmplant Dentar

Ca și în cazul fațetelor dentare, o bună igienă orală este esențială pentru succesul implantului.

De asemenea, vizitele regulate la dentist sunt importante pentru a vă menține implantul (și dinții naturali!) sănătoși. Medicul dentist vă poate recomanda să utilizați o perie interdentară și apă de gură pentru a preveni riscul de gingivită.

Care Este Pretul Unui Tratament Cu İmplant Dentar?

Pretul depinde de mai multi factori: pretul protezei (costul protezei, dificultati de performanta, materiale…), toata platforma tehnica folosita de medicul stomatolog, costurile si taxele asociate cabinetului, personalului…

Înainte de a lua orice decizie, asigurați-vă că solicitați prețul estimat al îngrijirii dentare, care va indica prețul final pe care îl veți plăti.

Care Sunt Avantajele Tratamentului Cu İmplanturi?

 • Osul maxilar tinde să se resorbă atunci când un dinte este îndepărtat și nu este înlocuit. Această afecțiune duce adesea la complicații la alți dinți; de exemplu, dinții se pot prăbuși sau pot cădea. Pe lângă beneficiul estetic, implantul va stimula osul și va preveni deteriorarea acestuia. Odată cu înlocuirea dintelui lipsă, fața pare mai puțin fără sâmburi și mai tânără.
 • Dacă solicitați coroane integral ceramice, implantul va recrea transparența și culoarea dinților naturali. Când procesul de vindecare este complet, implantul preia rolul rădăcinilor naturale și devine complet nedureros. Pacienții uită repede că au un implant în loc de o rădăcină reală.
 • Spre deosebire de utilizarea unei punți dentare (care se bazează pe dinții vecini, uneori făcându-i mai slabi și vulnerabili la bacterii), plasarea unui implant este autonomă și nu are niciun efect asupra dinților vecini.

Care Sunt Riscurile Şi Posibilele Complicații?

Uneori este necesar să se utilizeze o grefă osoasă atunci când osul maxilarului nu pare suficient de adânc pentru a primi implantul. Într-adevăr, atunci când un dinte este extras, osul tinde să-și piardă volumul în timp. De asemenea, poate fi distrusă prin extracția dinților și poate fi dificil de reconstruit.

O altă procedură este de a umple golul cu biomateriale sintetice atunci când lipsește doar un os mic.

Este posibil să eliminați osul din craniul sau șoldul pacientului, necesitând spitalizare și anestezie generală.

Osul este apoi fixat cu șuruburi care sunt îndepărtate atunci când implantul este plasat. Acest proces face operația mai laborioasă și prelungește timpul necesar. Riscul de eșec al implantului crește, de asemenea.

Există Durere în Timpul Tratamentului Cu İmplant?

Nu. O anestezie locală eficientă este aplicată înainte de procedură, astfel încât să nu existe disconfort în timpul plasării implanturilor dentare. Orice disconfort ușor după procedură poate fi gestionat cu medicamente prescrise pentru durere.

Show More
Photo of Nisa Polen Akkılıç

Nisa Polen Akkılıç

Денталният лекар и основател на Lema Dental Clinic Ниса Полен Аккълъч споделя ценна информация за здравето и грижата за зъбите, предоставяйки на читателите практически съвети, които могат да прилагат в ежедневието си. Освен това, статиите й имат за цел да предават иновации и актуални развития в областта на денталната медицина, улеснявайки следенето на напредъка в индустрията.
Back to top button
Your Smile, Your IdentityYour Smile is Your Best Accessory: Make it Stunning with Dental EstheticsYour Smile is Your Best AccessoryYour journey to a perfect smile starts hereYour Journey to a Perfect Smile Starts HereUnlock Your Smile PotentialUnlock Your Perfect SmileUnleash the power of a beautiful smileTransform Your Teeth, Transform Your LifeTransform Your Teeth, Transform Your LifeTransform Your Teeth in Just One VisitTransform Your Smile: The Benefits of Dental Esthetic ProceduresTransform your smile todayTransform your smile in no timeTransform Your Smile in Just One AppointmentThe Ultimate Smile TransformationThe Top Esthetic Solutions for Common Dental ProblemsThe Secret to Hollywood SmilesThe Secret to a Happy Life? A Beautiful SmileThe Road to a Beautiful Smile Starts Here
Your Smile, Your IdentityYour Smile is Your Best Accessory: Make it Stunning with Dental EstheticsYour Smile is Your Best AccessoryYour journey to a perfect smile starts hereYour Journey to a Perfect Smile Starts HereUnlock Your Smile PotentialUnlock Your Perfect SmileUnleash the power of a beautiful smileTransform Your Teeth, Transform Your LifeTransform Your Teeth, Transform Your LifeTransform Your Teeth in Just One VisitTransform Your Smile: The Benefits of Dental Esthetic ProceduresTransform your smile todayTransform your smile in no timeTransform Your Smile in Just One AppointmentThe Ultimate Smile TransformationThe Top Esthetic Solutions for Common Dental ProblemsThe Secret to Hollywood SmilesThe Secret to a Happy Life? A Beautiful SmileThe Road to a Beautiful Smile Starts Here